Over ons

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Over ons

Café-Restaurant Fraans Marie is zowel binnen als buiten Albergen bekend om zijn veelzijdigheid; het is een begrip in Twente! Wat kun je allemaal doen in en rondom deze gelegenheid aan het Almelo-Nordhornkanaal net iets buiten Albergen. Midgetgolfen, suppen, een wandeling langs het kanaal of fietsen en daarna heerlijk à la carte eten in ons restaurant.

De historie van Fraans Marie begint met een klein café met winkel, in het voormalig brugwachters woninkje. Mede vennoot Aloys ging vanaf 1976 meehelpen in het café: hij was toen zestien jaar jong. In 1979 kwam de eerste verbouwing en vanaf 1981 nam Aloys het bedrijf over van zijn moeder. Vanaf die tijd staat het café als "Fraans Marie" ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De tweede verbouwing deed zich voor in 1987, waarbij een extra zaal en een nieuwe keuken werden gebouwd. 1988 was het jaar van een nieuw aangelegde midgetgolfbaan en de kanoverhuur. De derde verbouwing dateert van 1997, wat resulteerde in het nieuwe restaurant en een uitbreiding van de keuken.

De laatste verbouwing vond plaats in 2007. 
De zaal werd uitgebreid met een serre, waar nu feesten tot en met 100 personen kunnen plaatsvinden.
Tevens werd er een uitgifte voor het uitgebreide terras (200 zitplaatsen) gebouwd.

Mart begon in 2009 als oproepkracht te helpen bij Fraans Marie en na verschillende omwegen, kwam hij vervolgens in 2017 'terug' als bedrijfsleider.
Sinds 2019 zijn Aloys & Mart de gezamenlijke eigenaren van deze prachtige zaak aan het Almelo-Nordhornkanaal.

Of het nu gaat om een heerlijk diner in ons restaurant, een smakelijke lunch of een kopje koffie op het terras, bij ons bent u een welkome gast.
Genieten, Gastvrijheid en Gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel. 

Namens Aloys Nijhuis, Mart Woesthuis en medewerkers wensen wij u een prettig verblijf en smakelijk eten.