Voortbestaan Fraans Marie veiliggesteld

  • Home
  • Nieuws
  • Voortbestaan Fraans Marie veiliggesteld
ALBERGEN - Aloys Nijhuis (59) van Fraans Marie heeft het voortbestaan van het horecebedrijf bij Albergen veiliggesteld. Plaatsgenoot Mart Woesthuis (27) stapt in als mede-exploitant.
 
Nijhuis en Woesthuis hebben inmiddels een samenwerkingsovereenkomst getekend. De komende vijf jaar blijft Nijhuis in elk geval nog eigenaar van Fraans Marie. Hij is enthousiast over de samenwerking met Woesthuis. „Nu weet ik dat het karakter van dit bedrijf behouden blijft. En het moet nu voor iedereen duidelijk zijn, dat Fraans Marie niet te koop staat. Ik hoop dat we met dit verhaal alle geruchten over deze prachtige zaak in één keer de kop indrukken.”

Afwashulp
Woesthuis, geboren en getogen in Tubbergen, kwam als 16-jarige al over de vloer bij Fraans Marie. Hij ging er aan de slag als afwashulp in de keuken. Zijn baas had al snel door dat zijn nieuwe medewerker hart voor de zaak had, van aanpakken wist en een kans verdiende door te groeien. „Hoe lijkt het je om met een vol blad bier de klanten op ons terras te bedienen”, vroeg Nijhuis de tiener al tijdens zijn sollicitatiegesprek. Woesthuis hapte toe en genoot van zijn werk. Hard werken en op onregelmatige tijden, het deerde hem niet. Die instelling sprak Nijhuis aan en bewees zijn gelijk: „Ik heb wel kijk op mensen.”

Fraans Marie staat niet te koop en heeft ook nooit te koop gestaan
En terwijl Nijhuis en zijn dit jaar op 4 mei overleden echtgenote Yvonne een succes maakten van Fraans Marie, doorliep Woesthuis een horecavakopleiding. Hij stopte met zijn bijbaan bij Nijhuis om bij andere horecabedrijven letterlijk in de keuken te kijken. „Die ervaring neem ik mee, je pikt overal wel iets op”, vertelt Woesthuis. „En ik leerde dat ik verder wilde in de horeca.”

Kernwaarden
Nijhuis zegt veel van zichzelf terug te zien in zijn nieuwe horecapartner. Zelf stapte hij als 21-jarige in Fraans Marie. Hij vond in Yvonne Nijhuis-Lansink een echtgenote met wie hij het bedrijf liet doorgroeien, inclusief hoogtepunten zoals diverse topnoteringen in de nationale terras top 100. Woesthuis: „Nu ik in het bedrijf stap, betekent dat niet dat alles anders gaat worden. We gaan op dezelfde voet verder, met dezelfde kernwaarden, zoals Aloys het zegt.”
Nijhuis knikt: „We blijven laagdrempelig, iedereen is hier welkom. En we hechten aan gezelligheid, gemoedelijkheid en oprechte belangstelling. Als wij een gesprek aanknopen met een klant, is dat geen standaardpraatje, we tonen echte interesse in mensen.”

Mooie toekomst
De twee uitbaters van Fraans Marie zeggen beiden een mooie toekomst te zien voor Fraans Marie. „We zorgen voor afwisseling, geen dag is bij ons hetzelfde”, legt Nijhuis uit. „We hebben niet alleen een mooi terras en prachtig restaurant, we hebben ook midgetgolf en je kunt bij ons kanovaren. We gaan er echt voor. En ikzelf? Ik ga nog echt niet achter de geraniums zitten.”

Bron: Tubantia
 
Share our website