Vorst Bleumke Mart aan het roer bij C.V. De Fortburgers

  • Home
  • Nieuws
  • Vorst Bleumke Mart aan het roer bij C.V. De Fortburgers

Tijdens het Bleumkesbal van carnavalsvereniging de Fortburgers uit Tubbergen zijn de nieuwe hoogheden Vorst Bleumke Mart & Jonkheer Daan onthuld.

Elk jaar weer luidt de prangende vraag: wie worden er dit jaar de Vorst/Vorstin (oftewel: Bleumke) en jonkheer (óf jonkvrouw) van deze prachtige, jonge, groeiende carnavals vereniging uit Tubbergen. Om 21.09 uur vond het aftreden van Bleumke Pien en Jonkvrouw Iris plaats. Na een bedankwoordje van deze oud-hoogheden, is Pien haar foto opgehangen bij alle voorgaande bleumkes.

Na een korte pauze, waarin natuurlijk voldoende tijd was voor een drankje en veel speculaties, was het rond 22:11 uur tijd voor de opkomst van de nieuwe hoogheden. Na een indrukwekkend en opzwepend filmpje, waarin werd op zoek werd gegaan naar het nieuwe tweetal, ging iedereen naar buiten om Vorst Bleumke Mart Woesthuis en Jonkheer Daan Withag welkom te heten. De lijfspreuk van beide heren is als volgt: A’j tot ’n hals in’n drek zit, mo’j ’n kop nich loatn hangn.

Na de proclomatie en het overhandigen van diverse onderscheidingen was het tijd voor een groot feest. Lol en plezier maken, is naast de deelname aan de verschillende optochten met een grote praalwagen en grote loopgroep, het speerpunt van de Fortburgers.

De hoogheden van C.V. de Fortburgers
Evenals andere carnavalsverenigingen heeft ook De Fortburgers een Hoogheid. In Fortburgerjaron wordt het jaarlijks nieuw gekozen hoofd van de club ‘Vorst Bleumke’ genoemd. Dit gebeurt door de Bleumkescommissie, bestaande uit de drie laatst gekozen Bleumkes op rij. De naam van het nieuwe Bleumke wordt bekent gemaakt tijdens het zogeheten Bleumkesbal. Daags na de gala krijgt de nieuwe ‘leider’ een boog voor het huis waarvan het maken en inwijden een hele zondag in beslag neemt.

Share our website